Culinaire Nieuwsbrief editie 27/2014   
« Terug naar het overzicht
Tomatenparade
Tomaten zijn super veelzijdig. Daarnaast kun je ze tegenwoordig in vele soorten, maten en kleuren kopen bij de supermarkt. Dat maakt het kiezen echter wel weer lastig. Want welke tomaat is nu lekker in de soep en welke past beter in de salade? Welke soort je ook kiest, tomaten zijn heel erg gezond. Ze zitten bomvol vitamine C, B1, B2, B6, caroteen en mineralen. Lees verder voor een overzicht van de meest bekende soorten tomaten.
Lees het hele artikel ‘Tomatenparade’


Mierikswortel
Mierikswortel wordt gebruikt als smaakmaker voor sauzen en soepen. Ook wordt het veel gebruikt in chutneys en geraspt smaakt het ook erg lekker bij bijzondere vleeswaren (Italiaanse antipasti). Wie de scherpe, pittige smaak van mierikswortel weet te waarderen, zal hem zeker heerlijk vinden in combinatie met wild, varkens- en rundvlees en vissoorten als zalm en forel. En wie er niet genoeg van kan krijgen raspt hem door de bietensalade of stampt hem door de aardappelpuree.
Lees het hele artikel ‘Mierikswortel’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden