Culinaire Nieuwsbrief editie 24/2014   
« Terug naar het overzicht
Hollandse nieuwe
Dit jaar zal het haringseizoen een week later dan normaal ingaan, en wel op 12 juni. In 2013 startte het seizoen twee weken later, omdat de vis niet vet genoeg was. En de vis moet vet genoeg zijn voor de verkoop. De datum voor de start van het haringseizoen wordt vastgesteld door de visdetailhandel. We noemen die eerste jonge haring van het seizoen Hollandse Nieuwe (of maatjesharing).
Lees het hele artikel ‘Hollandse nieuwe’


Kip en pluimvee
Wat valt er nu precies onder pluimvee? Het zijn de kip, kalkoen, tamme gans, tamme eend, kwartel en parelhoen. Een ander woord voor pluimvee is tam gevogelte. Kip is het meest gegeten van alle soorten pluimvee. Het wordt dan ook niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Kip kun je kopen als piepkuiken en als (maïs- of scharrel-)braadkip. En verder wordt de kip in allerhande onderdelen verkocht, zoals de kippenbout, kippenpoot, kipkarbonade, kippendij, kipdrumstick en kippenvleugen (chickenwings).
Lees het hele artikel ‘Kip en pluimvee’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden