|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 22/2014 |
 |
« Terug naar het overzicht

Granny Smith is een appelras, dat oorspronkelijk uit Australië komt. Het ras werd rond 1865 door Marie Ana (Granny) Smith gekweekt. Het is een zure appel, felgroen van kleur. Het ras leent zich uitstekend voor de verwerking in een salade, omdat de plakjes niet zo snel bruin worden in vergelijking met andere appelsoorten. Ook is het vruchtvlees van deze appelsoort lekker knapperig.
Lees het hele artikel ‘Alles over de Granny Smith (appel)’

Verse kruiden gebruik je eigenlijk het hele jaar door. Toch zijn ook kruiden seizoensgebonden en buiten het seizoen kunnen ze best prijzig zijn. Het is daarom handig te weten of en hoe je verse kruiden kunt bewaren als je geen kruidentuin tot je beschikking hebt. Sommige kruidensoorten kun je in de koelkast bewaren en er zijn er ook enkele die je kunt invriezen.
Lees het hele artikel ‘Verse kruiden bewaren’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Basisrecept milkshake
Met ijs,mel
- Citroen- bladerdeegtaart
Met bladerdeeg,magere kwark,citroen
- Karamelbonbons
Met suiker,boter,water
- Rabarber-meringuetaart
Met rabarber,eieren,bloem
- Lasagna met spinazie en geitenkaas
Met lasagnebladen,spinazie,geitenkaas
- Vegetarische pastaschotel
Met macaroni,bloemkool,Romatomaatjes
- Ragout met pestoroom voor buffet
Met champignons,groene pesto,schnitzel varken
| - Aspergecrèmesoep met erwtenpesto
Met asperges,doperwten,slagroom
- Broodje tonijn
Met broodjes,tonijn blik,eieren
- Rabarberstrudel
Met rabarber,filodeeg,appelstroop
- Italiaanse kip uit de oven
Met kipfilet,mozzarella,tomaten blik
- Appelrabarbercrumble
Met rabarber,bloem,boter
- Abrikozen- kwarktaart
Met abrikozen blik,kwark,bloem
- Kipfilet in saus
Met kipfilet,ui,ketjap manis
- Romige rucolasoep
Met rucola,gevogeltebouillon,room
- Rabarbermoes
Met rabarber,suiker,water
- Marokkaanse kip
Met kip,wortel,aardappelen
|
|
| |