|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 21/2014 |
 |
« Terug naar het overzicht


Hoewel je het hele jaar door lamsvlees kunt kopen, is de lente toch wel bij uitstek de periode om dit vlees op tafel te zetten. Lamsvlees is mager en heeft een karakteristieke, eigen smaak. Het is goed te combineren met veel verse ingrediënten. Smaakmakers zijn verse kruiden als tijm, marjolein en oregano. Lamsvlees houd je mager door het te grillen, maar je kunt het ook bakken, braden en stoven. Er zijn verschillende soorten lamsvlees verkrijgbaar.
Lees het hele artikel ‘Alle soorten lamsvlees’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Rabarbersiroop
Met rabarber,suiker,gember
- Rabarberschutney
Met rabarber,gedroogde cranberrys,honing
- Munthangop met aardbeien
Met aardbeien,hangop,munt
- Honing-mosterd gebraad uit de oven
Met beenham,honing-mosterd,honing
- Heldere kip-kerriesoep
Met kip,nasi groentepakket,bouillonblokjes
- Snelle rookkaas crackers
Met rookkaas,kruide
- Zuurkoolschotel
Met aardappelen,zuurkool,gehakt
- Molshoop in 't groen
Met eieren,aardappelen,spinazie
- Witvis met sperzieboontjes en tomaat
Met witvis,sperziebonen,cherrytomaten
- Zoete kip met frisse salade
Met kip,rucola,maïs
| - Abrikozenparfait
Met abrikozen blik,schuimpjes,slagroom
- Gegratineerde zigeunerschnitzel
Met schnitzels varken,paprikas,paneermeel
- Rabarberhangop
Met rabarber,vanille yoghurt,slagroom
- Rabarber-kaneel muffins
Met rabarber,eieren,bloem
- Roerbakgroenten met pangafilet
Met pangafilets,Italiaanse roerbakgroente,sweet en sour saus kant-en-klaar
- Gevulde omelet met kip en groenten
Met eieren,kipfilets,cherrytomaten
- Kip met doperwten en champignons
Met kipfilet,doperwten,champignons
- Lauwwarme groene asperge salade
Met groene asperges,pijnboompitten,tomaten
- Merengue met rabarber een aardbei
Met eiwitten,rabarber,aardbeien
- Pasta Carbonara
Met spaghetti,eieren,spekreepjes
|
|
| |