Culinaire Nieuwsbrief editie 20/2014   
« Terug naar het overzicht
Spitskool
Mei en juni zijn de maanden waarop de spitskool volop verkrijgbaar is. Het is dus echte een lentekool. Spitskool is een wat zachtere, smakelijkere variant van de witte kool. De naam van de kool verraadt het al, het is een spitsvormige, witte kool. Sinds kort is er overigens ook een rode spitskool (met de smaak van de spitskool, maar de kleur van de rode kool) op de markt gebracht. De smaak van spitskool is zachter en sappiger dan de andere koolsoorten.
Lees het hele artikel ‘Spitskool’


Abdijbier
Abdijbier is bier dat verbonden is aan een abdij (kloostergemeenschap). Bier was in de middeleeuwen een populaire drank. Water was gevaarlijk om te drinken. Bier drinken was een stuk veiliger. Niemand wist destijds dat het bier veiliger was omdat tijdens het brouwproces door het koken de bacteriën gedood werden. De monniken gingen bier brouwen om zo aan geld te komen. Er is een periode geweest dat het aantal abdijbieren afnam. In de eerste helft van de 20ste eeuw werden de ketels omgesmolten om er wapens van te maken. Later in de  20ste eeuw begon de productie opnieuw in veel abdijen.
Lees het hele artikel ‘Abdijbier’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden