|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 20/2014 |
 |
« Terug naar het overzicht

Mei en juni zijn de maanden waarop de spitskool volop verkrijgbaar is. Het is dus echte een lentekool. Spitskool is een wat zachtere, smakelijkere variant van de witte kool. De naam van de kool verraadt het al, het is een spitsvormige, witte kool. Sinds kort is er overigens ook een rode spitskool (met de smaak van de spitskool, maar de kleur van de rode kool) op de markt gebracht. De smaak van spitskool is zachter en sappiger dan de andere koolsoorten.
Lees het hele artikel ‘Spitskool’

Abdijbier is bier dat verbonden is aan een abdij (kloostergemeenschap). Bier was in de middeleeuwen een populaire drank. Water was gevaarlijk om te drinken. Bier drinken was een stuk veiliger. Niemand wist destijds dat het bier veiliger was omdat tijdens het brouwproces door het koken de bacteriën gedood werden. De monniken gingen bier brouwen om zo aan geld te komen. Er is een periode geweest dat het aantal abdijbieren afnam. In de eerste helft van de 20ste eeuw werden de ketels omgesmolten om er wapens van te maken. Later in de 20ste eeuw begon de productie opnieuw in veel abdijen.
Lees het hele artikel ‘Abdijbier’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Tortilla chips
Met wraps,olijfolie,paprikapoeder
- Oreo Cheesecake Parfaits
Met Oreo koekjes,slagroom,chocoladevla
- Ovenaardappels met mosterd-kaaskorst
Met aardappelen,grove mosterd,Parmezaanse kaas
- Hangop met aardbeien
Met boerenyoghurt,aardbeien,sinaasappellikeur
- Macaroni met ham en kaas de luxe
Met macaroni,achterham,Gruyere
- Boeuf Bourgignon
Met runderlappen,spekblokjes,rode wijn
- Mexicaanse saucijzenbroodjes
Met bladerdeeg,gehakt,Mexicaanse kruiden
- Pasta met woksaus
Met farfalle vlindermacaroni,gehakt,courgette
- Frambozentaartjes
Met frambozen,boerenyoghurt,bloem
- Spitskoolschotel met rijst
Met kipfilet,spitskool,satésaus
| - Advocaat-tiramisu
Met lange vingers,advocaat,mascarpone
- Maaltijdsalade met kalkoen
Met kalkoenfilet,Griekse yoghurt,sla
- Wrap met Frankfurter worstjes
Met wraps,Frankfurter,gebakken uitjes
- Omelet met wokgroente
Met eieren,wokgroente,krieltjes
- Casselerrib met kruidensaus
Met casselerrib,bloemkool,cherrytomaten
- Rabarbercompote met room
Met rabarber,aardappelzetmeel,slagroom
- Mijn eigen Caesar salad
Met Romeinse sla,eieren,Parmezaanse kaas
- Mijn zelfgemaakte croutons
Met brood,olijflolie,knoflook
- Stoofpeertjes in Sangria
Met Sangria,stoofpere
- Snelle tomatensoep
Met tomaten blik,groentebouillon,roerbakgroente
|
|
| |