|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 18/2014 |
 |
« Terug naar het overzicht

Iedereen weet natuurlijk dat groente seizoensgebonden is, maar weet je dat het ook geldt voor vleessoorten en vleeswaren? In de lente eten we bijvoorbeeld graag kalfsvlees en lamsvlees. Het zijn echte voorjaarsvleesproducten. Ze hebben geen lange bereidingstijd nodig en dat is nu net wat we in de lente zo prettig vinden. Want als de voorjaarszon begint te schijnen, willen we daar zo veel mogelijk van profiteren. En dan willen we niet te lang in de keuken staan.
Lees het hele artikel ‘Lentevlees’

Het is een ware rage geworden, het bakken van cupcakes. Lukt het je niet altijd mooie cupcakes te bakken, dan heb je waarschijnlijk wat aan de volgende tips. Maak het jezelf makkelijk en kies voor een cakebeslag uit een pak. Zorg ervoor dat je de ingrediënten goed mixt, maar ga er niet te lang mee door. Heb je het mengsel te lang gemixt, dan ontstaat er kans dat je cupcakes erg compact en zwaar uit de oven komen.
Lees het hele artikel ‘Cupcakes, zo lukken ze altijd’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
| - Sinaasappel-honing kip
Met kip,honing,sinaasappelsap
- Coupe Haagse bluf
Met eiwit,rode bessensap,roomijs
- Mosselen met paprika
Met mosselen,paprika,peterselie
- Casselerrib met bosuitjes
Met casselerrib,sinaasappelsap,bosui
- Schnitzels in stroganofsaus
Met schnitzels varken,stroganoffsaus pakje,whiskey
- Pastasaus vegetarisch
Met tomaten,knoflook,basilicum
- Kipfilethaasjes in tomatensaus
Met kipfilethaasjes,tomaten,venkelknol
- Oosterse stoofpot
Met varkenspoulet,rijst,ananas
- Italiaanse omelet met ui
Met eieren,uien,geraspte kaas
- Heldere tomaten-groentesoep
Met braadworst,tomatenblokjes blik,vleesbouillontabletten
|
|
| |