Culinaire Nieuwsbrief editie 16/2014   
« Terug naar het overzicht
Vis op Goede Vrijdag
Aankomend weekend is het Pasen, het feest van de lente en een nieuw begin. In veel huishoudens zal er uitgebreid gebruncht worden en de eieren zijn weer niet aan te slepen. Het ei hoort er dan ook natuurlijk bij. Iedereen weet zo langzamerhand wel dat het ei symbool staat voor de vruchtbaarheid. Het uitgebreid eten tot je nemen, komt voort uit het einde van de vastentijd. Er mag weer gegeten worden!
Lees het hele artikel ‘Vis op Goede Vrijdag’


Pasen in Noorwegen
In Noorwegen is het paasfeest net zo belangrijk als Kerst. Het hele land is ermee bezig en veel Noren nemen er de hele week vrij. Tijdens de paasdagen snoepen de Noren het liefst van marsepein. Je kunt vlak voor de paasdagen in alle Noorse supermarkten marsepein kopen, behalve tijdens de paasdagen zelf, want dan zijn de meeste winkels dicht. Het marsepein wordt thuis geverfd en er worden feestelijke vormpjes van gemaakt, bijvoorbeeld kuikentjes of eieren. De kinderen worden daarnaast ook veel verwend met chocolade, vooral in de vorm van eieren en paashazen.
Lees het hele artikel ‘Pasen in Noorwegen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden