Culinaire Nieuwsbrief editie 15/2014   
« Terug naar het overzicht
Asperges
Het Nederlandse aspergeseizoen begint traditioneel de tweede donderdag in april. Dit jaar dus op 10 april. Het is pas sinds het begin van de 20ste eeuw dat wij in Nederland deze groente hebben leren eten. De asperge komt oorspronkelijk uit het oude Mesopotamië, het gebied waar nu Irak en Iran liggen. Asperges werden daar al 5000 jaar geleden gegeten en niet alleen als groente, maar ook ter versiering en aangenomen geneeskrachtige werking. Dit weten we dankzij vondsten in de piramide van Sakkara in Egypte, waar muurtekeningen werden aangetroffen van een offergave voor een farao.
Lees het hele artikel ‘Asperges’


Wat je moet weten over asperges
In deze nieuwsbrief gaan we nog even door over de asperge. Wist je dat asperges behalve erg lekker, ook heel erg gezond zijn? In de oudheid werden asperges door de Grieken, Romeinen en Chinezen al geprezen om hun geneeskrachtige werking. Asperges bevatten de stof asparagine die gunstig zou werken op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en klachten met de lever. Asperges werken bloedzuiverend en vochtafdrijvend, wat weer gunstig is bij blaas- en nierfunctiestoornissen.
Lees het hele artikel ‘Wat je moet weten over asperges’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden