Culinaire Nieuwsbrief editie 14/2014   
« Terug naar het overzicht
Bakken met kokosolie
Is bakken en braden in oliën en vetten eigenlijk wel gezond? Veel oliën en vetten worden door verhitting schadelijk als zij bij een bepaalde temperatuur van structuur veranderen. Hierdoor ontstaat oxidatie. Oxidatie kan schadelijke gevolgen opleveren voor hart en bloedvaten en lever en nieren. Gelukkig is er een grote keuze op het gebied van bakken en braden. Daar zitten ook gezonde oliën en vetten tussen.
Lees het hele artikel ‘Bakken met kokosolie’


Pitabroodjes
De pitabroodjes, ook wel shoarmabroodjes genoemd,  zijn in Nederland behoorlijk ingeburgerd. En we gebruiken ze allang al niet meer om ze te uitsluitend te vullen met shoarmavlees. Het is een heel handig broodje dat zich goed laat vullen met tal van andere ingrediënten. Naast de gewone witte pitabroodjes zijn er nu ook bruine, volkoren en biologische pitabroodjes verkrijgbaar. De naam voor het broodje, pita, wordt vooral in Nederland, België en Griekenland gebruikt. Een Grieks pitabroodje wordt vooral gevuld met gyros. In Israël heet het broodje pitta en in Turkije kennen ze het als pide. Het pitabroodje smaakt het lekkerst als het warm wordt gegeten.
Lees het hele artikel ‘Pitabroodjes’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden