Culinaire Nieuwsbrief editie 12/2014   
« Terug naar het overzicht
Zelf gehakt maken
Met een gehaktmolen kun je alle soorten vlees gebruiken en zo zelf kiezen welk vlees je voor een gerecht het lekkerst vindt. Denk maar eens aan gehakt van lam, geit, kalkoen of kip. Niet elke slager verkoopt het. Zelf het vlees kiezen, heeft voordelen. Je kunt het gerecht slanker maken door een magere vleessoort te kiezen, of juist voller, minder droog en smeuïger door het gebruik van de vettere vleessoorten.
Lees het hele artikel ‘Zelf gehakt maken’


Witlof
Witlof, ze zeggen dat je er van moet houden, vooral vanwege de bittere smaak. Maar dat bittere is al lang niet meer zo. Sinds 2005 zijn er witlofrassen bijgekomen die nauwelijks of niet bitter smaken. Rauwe witlof smaakt al helemaal niet me zo bitter en je kunt de witlof ook nog koken in melk om de bittere smaak helemaal te verdrijven. Witlof is het hele jaar door verkrijgbaar en er zijn naast de gewone witlof ook andere varianten verkrijgbaar, zoals de roodlof en de radicchio. Witlof wordt ook Brussels lof genoemd.
Lees het hele artikel ‘Witlof’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden