Culinaire Nieuwsbrief editie 10/2014   
« Terug naar het overzicht
Andijvie anders
 Andijvie is een goedkope groentesoort en het hele jaar door verkrijgbaar. Wist je dat er twee soorten andijvie zijn, de gewone en de krulandijvie (ook frisée genoemd)? De gewone andijvie heeft een grote krop met grove, groene bladeren en een geel hart. Krulandijvie heeft een open krop, met krullerige sterk ingesneden bladeren. Krulandijvie smaakt wat bitterder dan de gewone andijvie. Andijvie kan rauw en gekookt gegeten worden en wordt vaak gebruikt in een stamppot.
Lees het hele artikel ‘Andijvie anders’


Camu camu
Camu camu is een vrucht, een bes ter grootte van een kers, die voorkomt in het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied. De gele tot paars rode vrucht staat bekend om het ongekend hoog gehalte aan vitamine C, waarmee de vrucht tegelijkertijd ook ontzettend zuur smaakt. Jonge bessen van de Camu camu struik bevatten 2,4 tot 3 procent vitamine C (ascorbinezuur) wat 20 tot 30 keer zoveel is als in een sinaasappel. Waarom kunnen we de bessen dan hier niet kopen, zul je denken. Welnu, dat komt omdat de bessen nu juist vanwege die extreem zure smaak gewoon niet lekker zijn.
Lees het hele artikel ‘Camu camu’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden