Culinaire Nieuwsbrief editie 09/2014   
« Terug naar het overzicht
Hennepzaad
Sinds kort zie je in vele superfood recepten steeds vaker het ingrediënt hennepzaad of hennepzaden staan. Ze schijnen ultragezond te zijn. Hennep is natuurlijk wel bekend en wordt gezien als een van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. Hennepzaad bestaat voor tweederde deel uit eiwit dat veel lijkt op de lichaamseigen eiwitten. Het is daarom goed opneembaar door het lichaam en dat betekent dat je snel goede energie van krijgt.
Lees het hele artikel ‘Hennepzaad’


Vari(m)eer met spruitjes
Spruitjes hebben over het algemeen geen goede reputatie. Veel mensen, en vooral kinderen, lusten ze niet gekookt. Maar je kunt ze ook op vele andere manieren bereiden en daarmee veel lekkerder maken. Lekkere spruitjes zien er fris en groen uit. Koop geen spruitjes met gele bladeren of spruitjes die zacht aanvoelen. Snijd het harde kontje van de spruit en verwijder eventueel de buitenste blaadjes als die er niet mooi meer uitzien. Spoel de spruitjes even af onder de kraan.
Lees het hele artikel ‘Vari(m)eer met spruitjes’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden