Culinaire Nieuwsbrief editie 08/2014   
« Terug naar het overzicht
Schnitzels
Voor veel mensen is dit de periode van de wintersport. Wie naar Oostenrijk gaat, zal er vast een vork in een schnitzel steken. Want de schnitzel is van oorsprong een stukje vlees uit de Oostenrijkse keuken. Een schnitzel is een dun lapje vlees, gesneden uit kalf, kip, varken of tofoe. Het laatste is de vegetarische variant op de schnitzel.
Lees het hele artikel ‘Schnitzels’


De terrine
Een terrine is een gerecht uit de Franse keuken. Het wordt vaak koud geserveerd als voorgerecht. Het bestaat uit een dikke plak paté van vlees, wild of gevogelte of, in modernere versie, van vis, groente of fruit. Naast het hoofdproduct worden er allerhande groenten, eiwit en room bij gedaan, meestal in laagjes. De terrine wordt in de oven bereidt. Let wel, een terrine is geen paté met deegkorst, want dan zou het paté heten, of pastei.
Lees het hele artikel ‘De terrine’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden