Culinaire Nieuwsbrief editie 06/2014   
« Terug naar het overzicht
Koolraap, een winterknol
Koolraap is een echte wintergroente en je ziet hem steeds vaker in de schappen op de groenteafdeling van de supermarkt. Veel mensen weten niet dat koolraap daarnaast altijd wel verkrijgbaar is (geweest) bij de groenteboer. Het dreigde een vergeten groente te blijven, maar dankzij de aandacht van bekende televisiekoks wordt deze groente opnieuw gewaardeerd in de keuken. En je kunt er ook best veel mee doen. Je kunt hem koken, stampen, roosteren, stoven, wokken, grillen, pureren en frituren (lekker: koolraapfrietjes).
Lees het hele artikel ‘Koolraap, een winterknol’


Azijn
We hebben het allemaal in onze keukenkast staan, maar het is lang niet bij iedereen bekend wat azijn nu precies is en wat je er allemaal mee kunt doen. Azijn is niet alleen verouderde wijn die op den duur zuur is gaan smaken. Azijn is een mix van azijnzuur en water. Het azijnzuur verspreidt de typische sterke geur. Je kunt azijn globaal onderverdelen in natuurazijn en vruchtenazijn en synthetische (kunst)azijn.
Lees het hele artikel ‘Azijn’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden