Culinaire Nieuwsbrief editie 05/2014   
« Terug naar het overzicht
Scones
Oorspronkelijk komen ze uit Schotland, die kleine broodjes die eigenlijk ook in Nederland niet meer zouden mogen ontbreken bij de High Tea en ook gewoon lekker zijn bij de koffie. De scone is reuze populair in Engeland, Ierland, Australië, Ierland en Canada, maar wint ook steeds meer populariteit in de Europese landen, vooral in de Scandinavische landen. In Engeland worden ze gebruikelijk gegeten met clotted cream (een soort half stijve, ongezoete room) en jam.
Lees het hele artikel ‘Scones’


Gruyère
Gruyère is een Zwitserse kaas. Hij wordt zoveel in Frankrijk gegeten, en ook gemaakt, dat het niet verwonderlijk is dat de afkomst wel eens wordt verward met Franse kazen. Die verwarring wordt snel ontmaskerd als je de korst van de kaas nader bekijkt. Want op de echte Gruyère wordt het land van herkomst nog eens extra vermeld op de korst.
Lees het hele artikel ‘Gruyère’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden