Culinaire Nieuwsbrief editie 03/2014   
« Terug naar het overzicht
Rode kool
Deze gure dagen nodigen uit voor een hartverwarmend gerecht met rode kool. Lekker met stoofvlees en aardappelpuree. Nu zul je denken dat rode kool een typische wintergroente is, maar dat is niet helemaal waar. Er bestaat namelijk een winter en een zomervariant. De zomer rode kool is verkrijgbaar van mei tot september. Deze kool is iets malser dan de winterse versie die verkrijgbaar is vanaf oktober. Rode kool hoort bij de sluitkolen. Het is daarmee familie van de witte kool, spitskool en savooiekool.
Lees het hele artikel ‘Rode kool’


Chutney
In Nederland is het kaasplankje als dessert steeds gewoner gaan worden. Natuurlijk volstaat een plankje met diverse op elkaar afgestemde kazen. Maar je kunt de kaasplank net even dat extraatje geven met een chutney. Een chutney is oorspronkelijk een smaakmaker uit de Indiase of Pakistaanse keuken. In Nederland is vooral de mangochutney bekend, maar er zijn heel veel bereidingen mogelijk.
Lees het hele artikel ‘Chutney’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden