Culinaire Nieuwsbrief editie 02/2014   
« Terug naar het overzicht
Scandinavisch eten
De nieuwe Scandinavische keuken (de Nordic Cuisine) presenteert lokale producten, vaak gecombineerd met  zuivel en vers fruit. Het is een no-nonsense keuken, waarin producten zonder overbodige vertoon op tafel worden gezet. Dat betekent dat er zo min mogelijk aan het product wordt gesleuteld. De ingrediënten blijven duidelijk herkenbaar en veel producten worden rauw gegeten. De manier van bereiden en presenteren, sluit goed aan bij onze huidige levensstijl: licht,  budgettair verantwoord en, heel belangrijk: zo duurzaam mogelijk.
Lees het hele artikel ‘Scandinavisch eten’


Winterkost
Stevige winterkost wordt door velen gezien als echte dikmakers. Toch is de wintergroente juist heel erg gezond en voedzaam voor koude, winterse dagen. Typische wintergroenten als koolsoorten, zuurkool, wortels en knollen zitten bomvol vitamines. Je kunt zelfs stellen dat wintergroenten gezonder zijn dat zomerse groenten. Wist je bijvoorbeeld dat in een portie (200 gram) spruitjes net zoveel vitamine C zit als in 2 sinaasappels?
Lees het hele artikel ‘Winterkost’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden