Culinaire Nieuwsbrief editie 52/2013   
« Terug naar het overzicht
Alcoholvrije Champagne?
Op Oud & Nieuw moet er getoost worden, dat is nu eenmaal traditie. Maar wat doe je als je niet van alcohol houdt, of juist wel en je mag het niet (omdat je zwanger bent, je bent op dieet of je gebruikt medicijnen die niet samen gaan met alcoholische drank). Gelukkig komt er een steeds groter aanbod alcoholvrije wijn en ook de mousserende soort. De Vita Nova Sparkling Secco krijgt goede recensies. Het is een biologische wijn die gemaakt is van de druivenrassen Sauvignon Blanc en Semillon. Prosecco liefhebbers schijnen het beste te kiezen voor Domaine de Fleur Sparkling als zij een alcoholvrij alternatief voor deze populaire Italiaanse drank zoeken. Het is een witte, mousserende, alcoholvrije wijn met druiven uit de Duitse Pfalzstreek.
Lees het hele artikel ‘Alcoholvrije Champagne?’


Vasilopita: Griekse Nieuwjaarstaart
Op Nieuwjaarsdag is het in Griekenland en meerdere landen in Oost-Europa en de Balkan een gewoonte een Nieuwjaarstaart aan te snijden, waarin een munt zit verstopt. Het is een traditie die bijna in geen enkel huis in Griekenland zal ontbreken. De taart is een grote platte ronde koek, gemaakt van cake of tsoureki (een soort briochedeeg). De bovenkant van de taart is bedekt met poedersuiker en/of amandelen met het jaartal van het komende jaar. Dat jaartal is gemaakt met amandelen (als de taart bedekt is met poedersuiker) of van chocolade. Bij het ingaan van het nieuwe jaar, wordt de taart in stukken verdeeld. Voor alle aanwezigen is er een stukje. Drie stukken worden apart gehouden voor: Christus, moeder Gods en het Huis. Degene die de munt in zijn koek vindt, mag rekenen op een heel voorspoedig jaar.
Lees het hele artikel ‘Vasilopita: Griekse Nieuwjaarstaart’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden