Culinaire Nieuwsbrief editie 47/2013   
« Terug naar het overzicht
Spek van het varken
In de winter maken we veel winterse stamppotten. In de stamppot zijn de magere spekblokjes voor veel mensen een lekkere smaakmaker. De discussie of spek mager genoemd kan en mag worden, zullen we hier niet voeren. Spek is geen mager vlees. Wel is het zo dat als je magere spekblokjes of spekreepjes bakt, is er 35 procent van het vet uit het spek verdwenen. Je zou de gebakken spek nog eens kunnen laten uitdruppen in een vergiet. Maar het maakt de stamppot wel minder smeuïg.
Lees het hele artikel ‘Spek van het varken’


Ananas
De ananas komt oorspronkelijk uit Paraguay. Het is een tropische vrucht, die ontdekt werd door Portugese ontdekkingsreizigers. Later werd de vrucht ook in Europese kassen verbouwd. De ananas in de supermarkt vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar, maar de topaanvoer ligt tussen december en april. Hij wordt aangevoerd uit de Ivoorkust, Brazilië, Colombia en Costa Rica. Een ananas moet rijp geplukt worden, omdat hij nauwelijks narijpt. Je koopt een ananas dus het best als je zeker weet dat de vrucht rijp is. Je kunt het ruiken, want een verse ananas verspreidt een lekkere geur. Laten de kroonblaadjes makkelijk los en ziet de vrucht er glanzend uit, dan weet je zeker dat je een verse ananas hebt.
Lees het hele artikel ‘Ananas’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden