Ananas   
« Terug naar de nieuwsbrief
De ananas komt oorspronkelijk uit Paraguay. Het is een tropische vrucht, die ontdekt werd door Portugese ontdekkingsreizigers. Later werd de vrucht ook in Europese kassen verbouwd. De ananas in de supermarkt vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar, maar de topaanvoer ligt tussen december en april. Hij wordt aangevoerd uit de Ivoorkust, Brazilië, Colombia en Costa Rica. Een ananas moet rijp geplukt worden, omdat hij nauwelijks narijpt. Je koopt een ananas dus het best als je zeker weet dat de vrucht rijp is. Je kunt het ruiken, want een verse ananas verspreidt een lekkere geur. Laten de kroonblaadjes makkelijk los en ziet de vrucht er glanzend uit, dan weet je zeker dat je een verse ananas hebt.

Een goed gerijpte ananas heeft een zoetzure smaak, is sappig en heeft een sterk aroma. Het is een vrucht waar je veel kanten mee op kunt. Je houdt de zon wat langer binnen als de dagen wat korter beginnen te worden. Met tropisch fruit kun je exotische maaltijden bereiden waarmee iedereen het weer lekker warm zal krijgen. Ananas smaakt in warme en koude gerechten. Grill hem ook eens een keer voor de variatie. Naast het heerlijke vruchtvlees, is de schil van de vrucht zelf ook heel decoratief. Vul de ananas met een rijstgerecht bijvoorbeeld. Ananas kun je bij het ontbijt, lunch, de avondmaaltijd en tussendoor eten. Bij het ontbijt kun je hem puur eten, als onderdeel van een fruitsalade, in de kwark of yoghurt. Bij de lunch kun je er een tosti Hawaï mee maken, of je maakt een lekkere lunchsalade van ijsbergsla, witlof, stukjes gerookte kip en partjes ananas. In de avond kun je de vrucht verwerken in allerhande Aziatische gerechten, maar ook in de zuurkoolstamppot smaakt het prima. Vlees in combinatie met verse ananas bereid, wordt malser. In nagerechten kun je de ananas op vele manieren verwerken.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden