Culinaire Nieuwsbrief editie 46/2013   
« Terug naar het overzicht
Rode bessen, ook in de herfst en winter
Rode bessen, ook wel aalbessen of trosjesbessen genoemd, zijn kleine halfdoorzichtige helderrode ronde vruchtjes. Ze groeien in trosjes. Het vruchtvlees bevat een aantal geelbruine pitjes. De smaak is fris zurig. Rode bessen worden veel als decoratie op gebak en nagerechten gebruikt. Je kunt er ook lekkere jam van maken. Ze groeien in Nederland, maar ze komen overal in Europa voor. Het leuke van de rode bessen is dat je ze ook makkelijk in je eigen tuin kunt laten groeien. Je kunt dan vanaf juni tot en met augustus de bessen plukken voor consumptie.
Lees het hele artikel ‘Rode bessen, ook in de herfst en winter’


Vlees bakken: een aantal tips
Bakken is een kooktechniek waarbij je vlees, aardappelen of een ander product in een pan op hoog vuur bereidt. Je kunt een anti aanbakpan gebruiken, of je gebruikt hete margarine, boter, bak- en braadvet of olie. Wat je ook gebruikt, het product of de pan waarin je het vlees gaat bakken, moet goed heet zijn. Dat is van belang omdat het vlees hierdoor snel dicht kan schroeien. Zo blijven vleessappen behouden en dat maakt het stukje vlees mals en sappig.
Lees het hele artikel ‘Vlees bakken: een aantal tips’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden