|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 46/2013 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Rode bessen, ook wel aalbessen of trosjesbessen genoemd, zijn kleine halfdoorzichtige helderrode ronde vruchtjes. Ze groeien in trosjes. Het vruchtvlees bevat een aantal geelbruine pitjes. De smaak is fris zurig. Rode bessen worden veel als decoratie op gebak en nagerechten gebruikt. Je kunt er ook lekkere jam van maken. Ze groeien in Nederland, maar ze komen overal in Europa voor. Het leuke van de rode bessen is dat je ze ook makkelijk in je eigen tuin kunt laten groeien. Je kunt dan vanaf juni tot en met augustus de bessen plukken voor consumptie. Lees het hele artikel ‘Rode bessen, ook in de herfst en winter’
  Bakken is een kooktechniek waarbij je vlees, aardappelen of een ander product in een pan op hoog vuur bereidt. Je kunt een anti aanbakpan gebruiken, of je gebruikt hete margarine, boter, bak- en braadvet of olie. Wat je ook gebruikt, het product of de pan waarin je het vlees gaat bakken, moet goed heet zijn. Dat is van belang omdat het vlees hierdoor snel dicht kan schroeien. Zo blijven vleessappen behouden en dat maakt het stukje vlees mals en sappig. Lees het hele artikel ‘Vlees bakken: een aantal tips’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Hartige muffins
Met zelfrijzend bakmeel,Hollandse kruidenkaas,bosui
- Zomerse gembersaus
Met stemgember pot,creme fraiche,kerriepoeder
- Kip uit de oven
Met kipfilet,paneermeel,sesamzaadjes
- Krokant uitgebakken spek
Met ontbijtspek
- Eieren met spinazie uit de oven
Met spinazie,eieren,Parmezaanse kaas
- Roerei met bieslook en brioche
Met eieren,brioche brood,slankroom
- Tagliatelle kip pesto
Met tagliatelle,pesto,kipfilets
- Bosbessenmuesli
Met bosbessen,havervlokken,yoghurt
- Chocoladeflensjes met bosvruchten
Met bloem,melk,bosvruchten
- Penne alla Carbonara
Met penne pasta,gerookte spekreepjes,slagroom
| - Spaghetti aglio olie op z'n Sardijns
Met pasta,peterselie,knoflook
- Kapucijners met spek en stroop
Met kapucijners,spek,stroop
- Siciliaanse groentesalade
Met aubergine,bleekselderij,pijnboompitten
- Vruchtencakejes
Met zelfrijzend bakmeel,gedroogde abrikozen,banaan
- Pappardelle met ragout
Met runderlappen,gepelde tomaten,pappardelle
- Warme appelkwarkschotel
Met eieren,speltmeel,kwark
- Advocado salade
Met avocado,krop sla,ui
- Artisjok tomaat salade
Met artisjok blik,aioli,tomaten
- Zalmfilet a la Claire
Met zalmfilets,courgette,sojasaus
- Pangasius met mosterdsaus
Met pangasiusfilet,mosterd,koksroom
|
|
| |