Groente en fruit op brood   
« Terug naar de nieuwsbrief
Groente en fruit zie je altijd op tafel verschijnen bij de warme maaltijd, al dan niet als toetje of tussendoortje. Nog niet zo vaak zie je fruit of groente bij de broodmaaltijd. Dat het toch erg smakelijk is, blijkt wel uit de enorme keuzes die je hebt en de variaties die je er op kunt toepassen. Je kunt groente en fruit als beleg gebruiken, maar ook als garnering of als salade ernaast. Probeer het eens!

Neem een appel als broodbeleg. Combineer plakjes appel met leverkaas, of besmeer ze dun met honing. Als je grote trek hebt, is een boterham belegd met plakjes appel, bestrooid met kerrie en warme kippenragout een traktatie. Simpel en vlot beleg je een boterham met plakjes tomaat, selderijsalade, radijs en  wortelsalade. Plakjes peer kun je ook goed gebruiken als broodbeleg. Probeer ze eens in combinatie met Danisch blue of smeerkaas. Maak combinaties met tomaat, bijvoorbeeld tomaat en augurk of tomaat en plakjes hardgekookt ei. Banaan smaakt heerlijk op een broodje pindakaas. Doe eens ramanas of rettich op het brood. Komkommer kun je ook goed combineren met (alle soorten) kaas, over een boterham met kaas, smeltkaas of hüttenkäse. Sinaasappel smaakt ook lekker op brood, bijvoorbeeld op worst. Je kunt ook heel culinair je broodje vullen en verschillende tosti creaties maken: kaas met prei, kaas met reepjes paprika en champignons, mozzarella met tomaat en pesto of basilicum,  salami met ananas, en ga zo maar door. Voor de garnering (erop, ertussen en/of ernaast) kun je kropsla gebruiken. Het maakt je sandwich lekker fris en knapperig. Verkleuring van fruit (appel, banaan, peer) kun je tegengaan door er wat druppels citroen overheen te sprenkelen.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden