Culinaire Nieuwsbrief editie 44/2013   
« Terug naar het overzicht
De wijn bij wildgerechten
In de herfst kun je vers vlees uit het wildseizoen eten. Daar schenken we wijn bij. Bij wild past een volle, rode wijn. Veel mensen kiezen voor Bordeaux. Dat is ook een goede combinatie, maar er zijn meer mogelijkheden. Bij de herfst komen bepaalde wijnen helemaal tot hun recht. Zo is de Bourgogne een echte herfstwijn. Vooral de oudere soorten smaken prima bij de uitgesproken smaak van wild. Ook past de wijn goed bij alles wat uit het bos komt: bij wilde paddenstoelen, truffels en bosvruchten compotes. De krachtige wijnen uit de Bourgogne gaan goed samen met wild met een sterke smaak zoals haas, wild konijn, everzwijn en hert. De fijnere Bourgogne wijnen smaken goed bij gevogelte.
Lees het hele artikel ‘De wijn bij wildgerechten’


Cranberry compote
Deze maanden (november en december) zijn de enige maanden waarin je verse cranberry's kunt kopen. Vanaf oktober kun je wel al cranberry's, geïmporteerd uit Amerika krijgen. Die liggen in de winkel tot april. Je kunt cranberry's niet rauw eten, je moet ze eerst koken met wat water en suiker tot de bessen kapot springen. Van cranberry's maak je heerlijke cranberry compote. En die smaakt nu verrukkelijk bij verschillende wildgerechten en varkensrollade. Maar je kunt er ook je pannenkoek mee vullen. Cranberry's komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Ze groeien ook in Nederland, vooral op Terschelling waar ze de Nederlandse naam veenbessen meer gebruiken.
Lees het hele artikel ‘Cranberry compote’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2019 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden