De wijn bij wildgerechten   
« Terug naar de nieuwsbrief
In de herfst kun je vers vlees uit het wildseizoen eten. Daar schenken we wijn bij. Bij wild past een volle, rode wijn. Veel mensen kiezen voor Bordeaux. Dat is ook een goede combinatie, maar er zijn meer mogelijkheden. Bij de herfst komen bepaalde wijnen helemaal tot hun recht. Zo is de Bourgogne een echte herfstwijn. Vooral de oudere soorten smaken prima bij de uitgesproken smaak van wild. Ook past de wijn goed bij alles wat uit het bos komt: bij wilde paddenstoelen, truffels en bosvruchten compotes. De krachtige wijnen uit de Bourgogne gaan goed samen met wild met een sterke smaak zoals haas, wild konijn, everzwijn en hert. De fijnere Bourgogne wijnen smaken goed bij gevogelte.

De bordeaux is meestal een krachtige wijn, doorgaans krachtiger in vergelijking met de Bourgogne wijn. Kies daarom een Bordeaux als het een wildgerecht betreft met een krachtige, uitgesproken smaak. Hoe fijner de smaak en samenstelling van het vlees, hoe lichter de wijn. Bordeaux bevat veel tannine en dat gaat niet goed samen met vruchten. Kies dan bij voorkeur voor een Merlot. Serveer de rode wijn op kamertemperatuur. Bij gevogelte past ook witte wijn, mits het vlees een lichte smaak heeft zoals dat vooral bij het tamme gevogelte is. Wijnen uit de Elzas zijn dan een goede keuze. Riesling smaakt goed in combinatie met zuurkool. Chardonnay smaakt goed bij gerechten met een romige saus. Hoe lichter het gerecht, hoe lichter de wijn mag zijn. Maar als de smaak van het wild krachtiger wordt, hoort daar bij voorkeur ook de wijn bij aan te sluiten. Als je het echt niet weet, ga dan langs de slijter en vraag welke wijn deze adviseert. Ga echter niet blind af op de keuze van de kenner. Welke wijn je ook kiest, hij moet je natuurlijk wel goed smaken!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden