Culinaire Nieuwsbrief editie 42/2013   
« Terug naar het overzicht
Beukenzwammen
De beukenzwam is van oorsprong een Japanse paddenstoel. Van de beukenzwammen zijn de bruine beukenzwam Buna Shimeji en een witte Bunapi Shimeji verkrijgbaar. Er zijn echter wel twintig soorten beukenzwammen. De witte variant wordt in het donker gekweekt. De Latijnse naam voor de beukenzwam is Hypsizygus Tesseltatus. Beukenzwammen zijn vrij nieuw en nog redelijk onbekend. Je kunt ze vooral tegenkomen op biologische markten.
Lees het hele artikel ‘Beukenzwammen’


Yoghurt
Yoghurt wordt gemaakt van melk en melkzuurbacteriën. Die bacteriën zetten de melksuikers uit melk om in melkzuur. Yoghurt wordt voornamelijk in een zuivelfabriek gemaakt. Er zijn verschillende soorten yoghurt. Allereerst kun je onderscheid maken in volle, halfvolle en magere yoghurt. Maar er zijn ook verschillen in soorten, bijvoorbeeld kefir, drinkyoghurt, Bulgaarse yoghurt en dergelijke. Het zijn afgeleide producten van yoghurt.
Lees het hele artikel ‘Yoghurt’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2019 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden