Culinaire Nieuwsbrief editie 41/2013   
« Terug naar het overzicht
Kastanjes
Oktober is de maand om tamme kastanjes te zoeken. Weet je niet precies het verschil tussen tamme en wilde kastanjes? De tamme kastanje heeft een puntje aan de bovenkant, terwijl de wilde helemaal rond is. De tamme kastanje heeft meer stekels op het omhulsel en ze zijn dunner. Raadpleeg bij twijfel de foto's van wilde en tamme kastanjes op het internet. Wilde kastanjes kun je niet eten. Ze smaken vies en je krijgt er geheid buikpijn van. Tamme kastanjes zijn juist erg gezond. Je kunt tamme kastanjes bakken, poffen of er puree van maken. Kastanjes passen perfect bij wildgerechten.
Lees het hele artikel ‘Kastanjes’


Het verschil tussen reform, biologisch-dynamisch en macrobiotisc
We kiezen steeds bewuster voor onze voeding. De samenhang tussen voeding en natuur wordt voor onze keuze ook steeds belangrijker. Maar weet jij precies wat het verschil is bijvoorbeeld tussen reformproducten, biologisch-dynamische voeding of macrobiotische levensmiddelen? En hoe maak je hierin een gezonde keuze?
Lees het hele artikel ‘Het verschil tussen reform, biologisch-dynamisch en macrobiotisc’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2019 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden