Culinaire Nieuwsbrief editie 40/2013   
« Terug naar het overzicht
Mandarijnen
Vanaf oktober zijn ze er weer, de heerlijke sappige en zoete mandarijntjes. Mandarijnen lijken op sinaasappels, maar ze zijn een stuk kleiner en ze hebben een groot voordeel: ze laten zich veel makkelijker schillen en pellen. Het vruchtvlees is zoet, zacht en sappig. Dat maakt mandarijnen ook heel populair bij kinderen. Er zijn veel soorten, en gelukkig zitten daar ook soorten bij zonder pitten, zoals de Clementine. Andere soorten zijn: Satsuma, Ortanique, Tangelo en Minneola.
Lees het hele artikel ‘Mandarijnen’


Eekhoorntjesbrood
Eekhoorntjesbrood is een paddenstoel met een verfijnde, nootachtige smaak. Deze paddenstoel is ook bekend onder de Franse naam cépes of Italiaanse naam porcini. De Latijnse benaming is Boletus edulis, en dat geeft aan dat Eekhoorntjesbrood familie is van de boleet, een bepaalde groep paddenstoelen, waarvan sommige eetbaar zijn en andere weer niet. Je kunt er heerlijk mee kokkerellen. Het seizoen van Eekhoorntjesbrood loopt van half augustus tot en met oktober, maar hangt ook sterk af van de weersomstandigheden.
Lees het hele artikel ‘Eekhoorntjesbrood’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden