Culinaire Nieuwsbrief editie 39/2013   
« Terug naar het overzicht
Bimi
Bimi is een van de nieuwste groentesoorten. Het komt uit Japan, waar ze de broccoli hebben weten te kruizen met Chinese groene koolsoorten. Bimi is Japans en betekent letterlijk vertaald: mooie smaak. De groente is ook verkrijgbaar onder de Engelse benaming: tenderstem. Een tijdlang kon je de groente alleen nog in speciaalzaken vinden, maar tegenwoordig vind je de groente ook verpakt in de supermarkt bij de groenteafdeling (tussen de verpakte peultjes en sugar snaps). Bimi lijkt op de broccoli, maar is kleiner en heeft een langere stengel.
Lees het hele artikel ‘Bimi’


Koken met kaas
Met kaas kun je veel kanten op. Je kunt kaas zo uit het vuistje eten, of je serveert het als nagerecht in de vorm van een kaasplankje, of je gebruikt het als smaakmaker. Met kaas kun je groente en ovenschotels een heerlijk korstje geven door middel van gratineren. Een licht korstje met een zachte smaak bereik je met geraspte of schijfjes mozzarella. Wil je het pittiger? Kies dan voor geraspte Emmentaler en/of Gruyère. Voor een uitgesproken smaak en voor pastagerechten kun je geraspte parmezaan nemen.
Lees het hele artikel ‘Koken met kaas’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden