Culinaire Nieuwsbrief editie 38/2013   
« Terug naar het overzicht
Stoofperen
In de herfst zijn ze er weer volop: de stoofperen. Er zijn tegenwoordig vele soorten peren die geschikt zijn om te stoven. Tot de 16e eeuw werden peren alleen maar gestoofd om ze zacht te maken om te kunnen eten. De stoofpeer kent een hele lange geschiedenis. In de literatuur wordt de stoofpeer voor het eerst beschreven in Odyssee van dichter Homerus. Dat was in de 9e eeuw voor Christus. De Romeinen waren ook gewend de peren te stoven tot ze rood kleurden. De soorten die destijds gebruikt werden, waren rassen als Venereum, Crustumm en Voleantum.
Lees het hele artikel ‘Stoofperen’


Boursin
Boursin is een bekend kaasje uit Frankrijk. Het is vijftig jaar geleden bedacht door de Fransman François Boursin die zijn achternaam aan het kaasje gaf. De Fransen kenden de roomkaas al langer. Ze waren gewend brood met roomkaas te eten. Ook roomkaas met kruiden was hen niet onbekend. Ieder dorp kende wel een eigen recept voor het maken van kruidenkaas. François Boursin heeft zijn bedenksel echter in 1957 op de Europese markt gebracht. Het betrof de ‘Ail & Herbes', later zijn er nog andere smaken en varianten bij gekomen.
Lees het hele artikel ‘Boursin’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden