Culinaire Nieuwsbrief editie 37/2013   
« Terug naar het overzicht
Hagelslag
Het is een oer-Hollands product: de hagelslag. Niet alleen lekker op de boterham maar de chocoladekorrels smaken ook geweldig op desserts, ijs en gebak. Er zijn melk en puur en zelfs witte chocolade varianten. Hagelslag werd voor het eerst gemaakt in 1936 door het bedrijf Venz. Dit bedrijf werd in 1890 opgericht in Amsterdam. Venz staat voor De Vries en Zonen. Oprichter Hendrik de Vries hield zich in het begin vooral bezig met de groothandel in chocolade en suikerwerk. Zijn zoon Gerard was erg bedreven in de productie en in 1928 opende Venz een vierde pand.
Lees het hele artikel ‘Hagelslag’


Melk
Melk is een van de onderdelen van de Schijf van Vijf. Volgens het Voedingscentrum zouden we dagelijks 450 tot 650 ml zuivel moeten gebruiken. Toch is melk voor sommigen helemaal niet zo gezond. Volle melk bevat veel verzadigd vet. Dit vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Ouderen en zwangere vrouwen vermijden beter het drinken van rauwe melk om het risico besmet te raken met de listeria bacterie te voorkomen. Voor gezonde mensen is het drinken van melk wel goed. In plaats van volle melk is er ook ruim keuze voor minder vette varianten: halfvolle en magere melk. Melk levert een belangrijke bron van vitamines A, B2, B12 en belangrijke mineralen (calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink).
Lees het hele artikel ‘Melk’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden