Culinaire Nieuwsbrief editie 36/2013   
« Terug naar het overzicht
Garnalen
In de maanden september tot en met november is het garnalen tijd. In deze maanden is er volop aanvoer van de Hollandse of Grijze garnaal. Het zijn overigens precies dezelfde garnalen, in Nederland noemen we hem de Hollandse Garnaal en in België wordt het de Grijze garnaal genoemd. In de winter is deze garnaal niet te pakken te krijgen, want dan trekt hij dieper in zee of graaft zich in de zeebodem om het sterk afgekoelde zeewater te ontvluchten. Hollandse garnalen komen uit de Noordzee.
Lees het hele artikel ‘Garnalen’


Aubergine
Aubergines komen oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse Zee. Ze worden veel in de mediterrane keuken gebruikt, maar het meest in de Turkse, Israëlische en Egyptische keuken. De aubergine is familie van de paprika en tomaat. Naast import uit Frankrijk en Italië komen aubergines ook uit Nederlandse kassen. Aubergines worden zelden alleen bereid. De groente wordt bijna altijd gecombineerd met andere ingrediënten en/of een andere groente en dan in het bijzonder met de tomaat en/of de paprika.
Lees het hele artikel ‘Aubergine’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden