Culinaire Nieuwsbrief editie 34/2013   
« Terug naar het overzicht
BacteriŽn
In je eten kunnen goede en slechte bacteriën zitten. Slechte bacteriën zorgen ervoor dat voedsel bederft. Je kunt er soms erg ziek van worden. In principe zorgt je lichaam eerst zelf voor bescherming als je ziekmakende bacteriën binnenkrijgt. Je maagzuur en galsap zullen er hun best voor doen. Maar soms zijn de bacteriën sterker dan het lichaam en verliest het de strijd. Dan kun je flink ziek worden. Vooral ouderen, zieken en kinderen zijn meer vatbaar voor schadelijke bacteriën. Je hebt dan een voedselvergiftiging of voedselinfectie te pakken. Een hele bekende boosdoener onder de bacteriën is bijvoorbeeld Salmonella. Deze bacterie komt veel voor in kip en rauwe eieren.
Lees het hele artikel ‘BacteriŽn’


Spaanse olijven
Olijven zijn niet weg te denken uit de mediterrane keuken. De Spanjaarden hebben zo hun eigen kijk op deze kleine groene vruchten. Elke streek heeft een eigen manier van bereiden. Over het algemeen worden de grote olijven gebruikt om op te eten en de kleine soorten olijven worden verwerkt tot olie. Als je Spanje bezoekt, kun je in elke streek overal olie en olijven uit de streek kopen.
Lees het hele artikel ‘Spaanse olijven’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2020 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden