|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 33/2013 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Vruchtensappen blijven populair. Het schijnt dat een kwart van de Nederlanders op een gemiddelde dag een glas vruchtensap consumeert. Het zijn overigens wel vooral vrouwen en kinderen. Sinaasappelsap is daarbij het meest populaire vruchtensap, gevolgd door appelsap. Er zijn veel verschillende soorten appels. Voor het persen van de appels worden ze gewassen en de slechte plekken worden verwijderd. Daarna worden ze uitgeperst. Voor 5 liter sap zijn ongeveer 10 kilo appels nodig. Lees het hele artikel ‘Appelsap’
  Als het weer het toestaat, is het erg leuk om een feestelijk buffet in de buitenlucht te houden. Omdat we in ons land nu eenmaal niet altijd zonverzekerd zijn, is het slim om eventuele partytenten of andere overkappingen in de buurt te hebben. Een buffet is een feestelijke gebeurtenis, waarbij gasten zichzelf kunnen bedienen met warme en/of koude gerechten. Als je hapjes neerzet waarbij enige ingewikkelde handelingen verricht moeten worden, bijvoorbeeld het trancheren van een beenham, kan het zinvol zijn om aan bedienend personeel te denken. Lees het hele artikel ‘Het buffet’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Pinda kerrie kool
Met witte kool,rode paprika,kerriepoeder
- Zoete macaroni
Met macaroni,macaroni/spaghetti sausmix,gehakt half-om-half
- Rm-ricottapudding met amaretti
Met ricotta,rum,amaretti koekjes
- Citroensoufflés
Met eieren,citroensap,melk
- Biestuk met champignons (600 kcal)
Met biefstuk,kastanjechampignons,paprika
- Spagetti met zongedroogde tomaatjes
Met zongedroogde tomaten,spaghetti,witte wijn
- Trottole met kastanjechampignons
Met trottole pasta,kastanjechampignons,artisjokharten
- Mini kokos-bessentrifles
Met blauwe bessen,creme fraiche,kokosmakronen
- Peer-sinaasappeltiramisu
Met peer,lange vingers,mascarpone
- Kalkoenrolletjes met kruidenroomkaas
Met kalkoenschnitzels,kruidenroomkaas,kipkruiden
| - Basilicumpesto
Met basilicum,Parmezaanse kaas,pijnboompitten
- Aardappelgratin met asperges
Met aardappelen,asperges,gruyère
- Frittata met champignons en ham
Met eieren,gekookte ham vleeswaren,champignons
- Zomerse salade (305 kcal)
Met broccoli,bacon,rode biet
- Gestampte aardappels
Met gekookte aardappelen,boter,melk
- Witte meringues (schuimpjes)
Met eiwitten,witte basterdsuike
- Abon van rundvlees
Met rundvlees,ui,Javaanse suiker
- Spinazie Sajoer Menir
Met spinazie,garnalen,mais pot
- Setop ikan paprika
Met kabeljauw,sjalotten,sambal
- Terongs ( aubergines) met eiersaus
Met aubergines,rijstazijn,eieren
|
|
| |