Culinaire Nieuwsbrief editie 32/2013   
« Terug naar het overzicht
Franse kaasjes
Als je naar Frankrijk op vakantie gaat, vergeet dan niet wat van die overheerlijke Franse kaasjes mee te nemen. Er zijn zoveel soorten, meer dan 500, dat het onmogelijk is om ze hier allemaal te benoemen. Je kunt onderscheid maken in witte korst (of witschimmelkaas) zoals de Brie en de Camembert. Er zijn harde kazen zoals de Emmentaler en de Comté. Roquefort is een bekende blauwader kaas (of blauwschimmelkaas). De kinderen kennen vast wel La Vache qui rit, een Franse smeltkaas. Dan zijn er nog rood bacterie of gewassen korstkazen (Saint-Albray), verse kaas (Boursin) geitenkaas en schapenkaas.
Lees het hele artikel ‘Franse kaasjes ’


Spiesen voor op de barbecue
Het vlees aan een spies is iets wat je in alle windrichtingen van de wereld tegenkomt. Denk maar eens aan de Griekse souvlaki, de Hongaarse shaslicks, de Spaanse pinchos en de Japanse yakitori. Je kunt zelf in de keuken aan de slag en met behulp van de juiste kruiden deze klassiekers namaken. Maar met een beetje fantasie kun je ook zelf geweldige combinaties samenstellen. We geven hier graag wat voorbeelden ter inspiratie.
Lees het hele artikel ‘Spiesen voor op de barbecue’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2020 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden