Spiesen voor op de barbecue   
« Terug naar de nieuwsbrief
Het vlees aan een spies is iets wat je in alle windrichtingen van de wereld tegenkomt. Denk maar eens aan de Griekse souvlaki, de Hongaarse shaslicks, de Spaanse pinchos en de Japanse yakitori. Je kunt zelf in de keuken aan de slag en met behulp van de juiste kruiden deze klassiekers namaken. Maar met een beetje fantasie kun je ook zelf geweldige combinaties samenstellen. We geven hier graag wat voorbeelden ter inspiratie.

Shaslick kun je eenvoudig zelf maken met stukjes mals rundvlees. Kruid het vlees met goulashkruiden. Voeg hier en daar aan de spies een dik plakje mager spek toe om het vlees nog zachter en sappiger te maken. Rijg er stukjes groene, gele of oranje paprika tussen. Maar je kunt ook voor iets heel anders kiezen, bijvoorbeeld stukjes courgette. Een varkenshaasje leent zich ook heel goed voor een spiesje. Snijd het varkenshaasje in gelijke stukjes. Marineer de blokjes in een zoete marinade. Heerlijk om hier stukjes verse ananas tussen te rijgen. Een beetje afgekeken van de Turkse köfte is de spies waaromheen je gekruid half-om-halfgehakt draait. Serveer er een yoghurt met knoflook en munt als sausje bij. Met gekruid gehakt kun je kleine balletjes maken. Gebruik voor het gemak kant-en-klare gehaktmixen. Ze zijn er in zoveel soorten, dat je verschillende smaken aan de gehaktballetjes kunt geven. Gebruik bijvoorbeeld een Italiaanse mix en serveer bij de spies een tomatensausje. Bij de Griekse mix kun je tzatziki geven. En bij een Hollandse mix smaakt een mosterdsausje voortreffelijk. Rookworst is ook een goedkope vleessoort om er een heerlijk spiesje voor de kinderen van te maken. Rijg tussen de in stukken gesneden rookworst eens grotere stukjes appel. Dunne speklapjes kun je in de lengte halveren en in zijn geheel als een soort stof door een pen rijgen. Het smaakt heerlijk met een currysaus.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden