Culinaire Nieuwsbrief editie 31/2013   
« Terug naar het overzicht
Barbecuevlees, de klassiekers
Zoveel vleessoorten, zoveel toepassingen op de barbecue. Toch blijven een aantal soorten zo populair, dat ze gerekend kunnen worden tot de barbecueklassiekers. Neem bijvoorbeeld de spareribs. Je kunt ze nu overal kant-en-klaar gemarineerd kopen. Tegenwoordig worden ze gesneden van de magere buik of van de ribbetjes van de karbonadestrook.  Het overtollige spek is al verwijderd zodat alleen de botjes met het lekkere laagje vlees overblijven.
Lees het hele artikel ‘Barbecuevlees, de klassiekers’


Veilig eten op vakantie
Het zijn vooral de verre reisbestemmingen waar je voorzichtig moet omgaan met wat je eet en drinkt. Soms kun je maag- en darmklachten niet helemaal voorkomen, maar het is wel veilig om op te letten. Neem bijvoorbeeld het lokale drinkwater. Het kraanwater bij ons is heel erg schoon. Onze magen zijn er aan gewend. De meest voorkomende maag- en darmklachten worden veroorzaakt door het drinken van het lokale ‘drinkwater'. Ook al is het zo dat de lokale bevolking het water uit de kraan drinkt, onze maag kan het soms gewoonweg niet verdragen.
Lees het hele artikel ‘Veilig eten op vakantie’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden