Barbecuevlees, de klassiekers   
« Terug naar de nieuwsbrief
Zoveel vleessoorten, zoveel toepassingen op de barbecue. Toch blijven een aantal soorten zo populair, dat ze gerekend kunnen worden tot de barbecueklassiekers. Neem bijvoorbeeld de spareribs. Je kunt ze nu overal kant-en-klaar gemarineerd kopen. Tegenwoordig worden ze gesneden van de magere buik of van de ribbetjes van de karbonadestrook.  Het overtollige spek is al verwijderd zodat alleen de botjes met het lekkere laagje vlees overblijven.

De echte hamburger wordt gemaakt van mager rundvlees. Het is gekruid dus je hoeft er niets meer aan te doen. Het rundvlees in de hamburger is overigens niet mager en dat zou ook niet handig zijn. Mager vlees wordt namelijk al heel snel gortdroog. Voor de kinderen grijpen we graag naar barbecueworstjes. Ze zijn er in vele soorten, smaken en maten. De worstjes zijn in principe al voorgegaard en hoeven dus niet al te lang meer op de grill. De originele shaslick wordt gemaakt van stukjes gekruid rundvlees. Het vlees wordt aan een pen met paprika, ui en vet spek geregen. Tegenwoordig is de keuze groot, want er zijn zoveel varianten verkrijgbaar, variërend van verschillende fruit- en groentesoorten tot vleessoorten. Drumsticks zijn ook nog steeds populair, al moet je erg opletten dat je het vlees goed doorbakt. Zorg er voor dat de rauwe kip gescheiden blijft van andere etenswaren. Eet nooit van een bord waarop rauw kippenvlees heeft gelegen. Voor je het weet heb je te maken met een besmetting door bacteriën. Om problemen te voorkomen is het verstandig kip voor te garen. Op menig barbecue zal ook de saté niet ontbreken. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar als je zelf maakt, kies dan voor varkenshaas, fricandeau of kipfilet. Het is vlees dat lekker zacht en mals blijft. De bereiding van varkensvlees duurt wel iets langer. De kipsaté heeft een kortere bereidingstijd, maar ook hier geldt weer dat je kippenvlees het beste kunt voorgaren. Speklappen zijn ook klassiekers op de barbecue, maar pas op, het uitlekkende spekvet kan grote vlammen veroorzaken en het vlees verbranden.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2020 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden