Culinaire Nieuwsbrief editie 30/2013   
« Terug naar het overzicht
Koelkastweetjes
De koelkast is zeker nu een onmisbaar apparaat om je etenswaren lekker koud te houden en langer te bewaren. De juiste temperatuur van een koelkast ligt tussen de 4 en maximaal 7 graden Celsius. Hoe lager de temperatuur, hoe beter het afremmen van schadelijke organismen. In de koelkast bevind zich een speciale knop waarmee je de temperatuur kunt instellen. De cijfers geven aan welke temperatuur je ermee bereikt. Omdat de cijfers niet voor alle koelkasten hetzelfde zijn, is het raadzaam de handleiding te raadplegen naar de verschillende waarden. Let er op dat de koelkast aan de achterzijde (waar de motor zit) wel genoeg warmte kwijt kan.
Lees het hele artikel ‘Koelkastweetjes’


De Maltese keuken
Malta is een eiland in de Middellandse Zee. Het is een klein eiland, niet groter dan twee keer ons Waddeneiland Texel. Toch trekt het eiland jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers! De Maltese keuken bestaat uit producten van het eiland zelf, zoals de oogst van het land en de vangst van de vissers. Op het menu staat vooral vis, vlees, kaas, groente, rijst en pasta. Hoewel de Maltese keuken lijkt op die van mediterrane landen als Griekenland, Italië en Spanje is er toch wel onderscheid. Ten eerste is het eten op Malta over het algemeen vetter. Aan de andere kant gebruikt men er meer verse groenten. Je zou de Maltese keuken kunnen omschrijven als een mediterrane boerenkeuken.
Lees het hele artikel ‘De Maltese keuken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden