Culinaire Nieuwsbrief editie 29/2013   
« Terug naar het overzicht
De Argentijnse keuken
Hoewel Argentinië tot de Zuid-Amerikaanse landen behoort, is de keuken meer Italiaans, Spaans en Frans gericht. Zo zul je in Argentinië regelmatig pizzeria's tegenkomen. Rood vlees is een must bij iedere maaltijd. Waarschijnlijk wijkt de Argentijnse keuken zo van de Amerikaanse en Creoolse keuken af omdat Argentijnen voornamelijk afstammen van Europese Immigranten. Deze hebben bijvoorbeeld de geroosterde gerechten uit Europa meegenomen, maar ook de in Argentinië populaire toetjes.
Lees het hele artikel ‘De Argentijnse keuken’


Inktvis
In de zomer komen we inktvis veel op het menu in het buitenland tegen en dan vooral in Spanje, Italië, Griekenland en Slovenië. Ook in de Indische en Thaise keuken kom je inktvis tegen. Inktvissen zijn weekdieren. Culinair kun je de inktvis grofweg in drie soorten onderverdelen. Een bekende soort is de calamaris, de pijlstaart inktvis. Het zijn witte puntige inktvissen. De kleine exemplaren zijn geschikt om te vullen of te frituren. Sepia's of zeekatten worden traditioneel in eigen inkt gaar gesmoord. De inkt van de zeekat wordt ook gebruikt als kleurstof. Zo wordt er pasta mee gekleurd. De derde soort bestaat uit de octopus. Ze wordt veel in de landen rond de Middellandse Zee gegeten. Het vlees van de octopus is tamelijk taai. Om het vlees zachter te maken, gebruikt men speciale methodes dat bestaat uit het plat slaan en spoelen van het vlees.
Lees het hele artikel ‘Inktvis’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden