De Argentijnse keuken   
« Terug naar de nieuwsbrief
Hoewel Argentinië tot de Zuid-Amerikaanse landen behoort, is de keuken meer Italiaans, Spaans en Frans gericht. Zo zul je in Argentinië regelmatig pizzeria's tegenkomen. Rood vlees is een must bij iedere maaltijd. Waarschijnlijk wijkt de Argentijnse keuken zo van de Amerikaanse en Creoolse keuken af omdat Argentijnen voornamelijk afstammen van Europese Immigranten. Deze hebben bijvoorbeeld de geroosterde gerechten uit Europa meegenomen, maar ook de in Argentinië populaire toetjes.

Wat op het Argentijnse menu beslist niet zal ontbreken is het vlees. Het is gebruikelijk in het weekend een traditionele Argentijnse barbecue (asado)met familie en vrienden te organiseren. De mannen doen het grillwerk. De steak is het meest favoriete stukje vlees en het wordt dan ook op talloze verschillende manieren bereid en geserveerd. Bijvoorbeeld met een tomatensaus, pepersaus, champignonsaus of roquefortsaus. Of hij wordt gevuld met champignons, knoflook en peper. Op de grill hoort ook kip. Je hoort hem bij voorkeur te kluiven. Kip wordt bijna altijd geserveerd met een gegrilde maïskolf (choclo con mantequilla). De Argentijnen houden ook van vis en schaal- en schelpdieren. Zo worden er graag gamba's gegeten met een pittige knoflooksaus. Een traditioneel Argentijns gerecht is de tomate con camerones, een tomaat gevuld met garnaaltjes. Typisch Argentijns is de empanada. Hij lijkt op die van de Spanjaarden, maar de Argentijnse empanada is kleiner en heeft het uiterlijk van een kaassoufflé. Het is een soort deegzakje gevuld met rundergehakt, ei en groenten (empanada de carne). Er is ook een vegetarische variant waarbij de empanada wordt gevuld met kaas (empanada de queso). Het wordt gegeten bij de lunch, het diner en zelfs als toetje (maar dan gevuld met fruit).

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden