|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 28/2013 |
 |
« Terug naar het overzicht

 In de zomer is de watermeloen een heerlijke en gezonde dorstlesser. Een watermeloen bestaat voor 95 procent uit water, maar toch zit het vruchtvlees boordevol vitamines en mineralen. Omdat watermeloenen haast alleen nog maar uit tropische en subtropische landen worden aangevoerd (een heel klein deel komt uit Nederlandse kassen), kun je ze zo goed als het hele jaar wel kopen. Maar er gaat niets boven het eten van de watermeloen als het zomer is. In de maanden juli en augustus is het fruit dan ook volop verkrijgbaar. Lees het hele artikel ‘Watermeloen, gezond en lekker’
  Wie graag en vaak naar Italië op vakantie gaat, en daarbij vooral de zuidelijke streken bezoekt, bijvoorbeeld ronde de golf van Napels, de Amalfi kust en het eiland Capri, kent het drankje Limoncello vast wel. Het is een geel gekleurde Italiaanse likeur. Men drinkt het er na de maaltijd, zoals men dat op andere plekken met Grappa of Sambuca doet. Traditioneel komt Limoncello uit de genoemde streken, maar hij wordt ook gedronken op andere plaatsen in Sicilië, Frankrijk en Spanje. Het likeurtje wordt gemaakt van de citroenen uit de omgeving van Sorrento. Het zijn de beste citroenen van Italië en ze zijn beschermd. Alleen de likeur die van deze citroenen is gemaakt, mag de naam Liquore di Limone di Sorrento (P.G.I.) dragen. Lees het hele artikel ‘Limoncello’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Nieuwjaarskoeken
Met bloem,suiker,eieren
- Grootmoeders snert
Met wortel,spliterwten,aardappels
- Spritecocktail
Met sprite,grapefruit,kokosmelk
- Witvis in kerrieroom
Met witvis,kerriepoeder,eieren
- Vruchtencake
Met dadels,roggemeel,honing
- Aspergestoofpot uit de slowcooker
Met kipfilet,champignons,aardappels
- Drie in de pan ham spinazie
Met spinazie,melk,kruimelkaas
- Sperziebonen in saté met gehakt
Met sperziebonen,rijst,satésaus
- Camelot à prapoutel
Met aardappelschijfjes,kruidenkaas,camembert
- Kokosgehakt met bruine bonen
Met bruine bonen,gehakt,kokos
| - Gekruide lamsbout uit de oven
Met lamsbout,brood,sinaasappelsap
- Provencaalse saus
Met sjalotten,bieslook,paprika
- The Easy Way Out Pizza
Met bladerdeeg,provencaalse saus,salami
- Zeetong met kruiden uit de oven
Met zeetong,crème fraîche,dille
- Gegrilde zeetong met mosterdroomsaus
Met zeetong,citroenmayonaise,mosterd
- Italiaanse tomatenpaprikamarinade
Met zongedroogde tomaatjes,paprika,paprikapoeder
- Lavendelolie
Met olie,lavende
- Shoarmasaucijzenbroodjes
Met gehakt,bladerdeeg,shoarmakruiden
- Spinazietaart met feta
Met bladerdeeg,spinazie,feta
- Kruimelrabarbertaart
Met bakmeel,rabarber,suiker
|
|
| |