Culinaire Nieuwsbrief editie 26/2013   
« Terug naar het overzicht
De geschiedenis van de pepermuntplant
Pepermunt, beter bekend als munt, maar ook aangeduid als mint, is een kruid. In het Latijns wordt ze aangeduid als Mentha (X) piperita, maar er zijn verschillende soorten. Alle soorten hebben ongeveer wel dezelfde eigenschappen, maar de smaak kan sterk uiteenlopen. De donkerpaarse soort wordt veel gebruikt voor medicinale toepassingen. Andere soorten worden veel in de keuken gebruikt. Ook wordt er thee van getrokken. De pepermuntplant is een zich snel verbreidende meerjarige (winterharde!) plant. Ze bloeit van juli tot en met september en krijgt dan allemaal kleine violet gekleurde bloempjes.
Lees het hele artikel ‘De geschiedenis van de pepermuntplant’


Eten in de zomer
In de zomer kunnen de dagen erg warm worden. Als de temperatuur in Nederland minstens vijf dagen lang over de 25 graden komt en drie dagen daarvan zelfs boven de 30 graden, kun je spreken van een hittegolf. Voor het lichaam is het belangrijk dat er genoeg vocht binnenkomt. Normaal vraagt het lichaam zelf om vocht, want als je moet drinken krijg je vanzelf wel dorst. Toch is dat bij kleine kinderen en ouderen niet vanzelfsprekend. Bij hen werkt die dorstprikkel niet optimaal. Kinderen hebben in vergelijking meer huidoppervlak dan volwassenen. Er verdampt bij hen dan ook veel meer vocht uit het lichaam. Zorg daarom altijd dat je kinderen genoeg te drinken geeft als het warm wordt.
Lees het hele artikel ‘Eten in de zomer’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden