Culinaire Nieuwsbrief editie 21/2013   
« Terug naar het overzicht
Pindakaas
In Nederland kennen we allemaal wel pindakaas. Het is echter geen Nederlandse uitvinding, maar een Amerikaanse. In 1893 ontwikkelde een Amerikaanse arts de oorspronkelijke ‘peanutbutter'. Het was dr. John Harvey Kellog: dezelfde persoon die de cornflakes uitvond. De dokter was een verwoed vegetariër. Hij schreef zijn patiënten vegetarische diëten en lichaamsbeweging voor. Pindakaas paste helemaal in zijn programma. Destijds was er ook een overschot aan pinda's, dus het was ook een goedkoop product.
Lees het hele artikel ‘Pindakaas’


Geep
In de periode van maart tot en met november is de geep verkrijgbaar, een vis die vooral voorkomt in het oosten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De vis wordt vooral gevangen door Deense en Duitse vissers. Het eten van geep is vooral populair in Denemarken. Het vlees van de geep is gezond en mager. Het heeft een goede smaak, hoewel het ook wel vaak een beetje droog kan zijn. Je kunt het vlees van deze vis bakken, grillen, stoven en roken. Vaak wordt het gebruikt in soepen.
Lees het hele artikel ‘Geep’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden