Culinaire Nieuwsbrief editie 19/2013   
« Terug naar het overzicht
Limoen
Limoenen zijn vruchten die uitsluitend uit het buitenland worden geïmporteerd. Daarom zijn ze ook het hele jaar door verkrijgbaar. Limoenen worden in Nederland vooral gebruikt voor het aanvullen en opleuken van drankjes. De limoen is familie van de citroen en de sinaasappel. Voor het sap wordt over het algemeen meer voor citroenen gekozen en dat is eigenlijk best jammer. Het sap van de limoen is namelijk veel geuriger, aromatischer en sappiger dan dat van een citroen. Het geeft gerechten, drank en sausjes een zure, frisse smaak. Net als citroensap voorkomt het sap van de limoen dat het vruchtvlees van bepaalde vruchten zoals appel, banaan en avocado niet bruin verkleurt.
Lees het hele artikel ‘Limoen’


Lamsvlees
Lamsvlees is echt lentevlees. Natuurlijk is lamsvlees dankzij de export uit het buitenland het hele jaar verkrijgbaar. Maar zoals dat voor veel producten geldt, is ook het lamsvlees van eigen bodem toch nog altijd het aller-lekkerst. In de lente, tegen de zomer aan, kun je weer volop lamsvlees uit Nederland bij de slager kopen. Het lamsvlees is vooral afkomstig van het Texelse lam en de Zeeuwse Saeftingher. En je proeft het verschil. Het vlees van de lammetjes uit de kustprovincies heeft een niet te evenaren karakteristieke smaak. Vers lamsvlees heeft niet veel nodig, je kunt het naturel bereiden maar je kunt er ook heel goed kruiden bij doen. Kruiden die goed met het lamsvlees combineren zijn: tijm, marjolein, munt en oregano.
Lees het hele artikel ‘Lamsvlees’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden