|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 19/2013 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Limoenen zijn vruchten die uitsluitend uit het buitenland worden geïmporteerd. Daarom zijn ze ook het hele jaar door verkrijgbaar. Limoenen worden in Nederland vooral gebruikt voor het aanvullen en opleuken van drankjes. De limoen is familie van de citroen en de sinaasappel. Voor het sap wordt over het algemeen meer voor citroenen gekozen en dat is eigenlijk best jammer. Het sap van de limoen is namelijk veel geuriger, aromatischer en sappiger dan dat van een citroen. Het geeft gerechten, drank en sausjes een zure, frisse smaak. Net als citroensap voorkomt het sap van de limoen dat het vruchtvlees van bepaalde vruchten zoals appel, banaan en avocado niet bruin verkleurt. Lees het hele artikel ‘Limoen’
  Lamsvlees is echt lentevlees. Natuurlijk is lamsvlees dankzij de export uit het buitenland het hele jaar verkrijgbaar. Maar zoals dat voor veel producten geldt, is ook het lamsvlees van eigen bodem toch nog altijd het aller-lekkerst. In de lente, tegen de zomer aan, kun je weer volop lamsvlees uit Nederland bij de slager kopen. Het lamsvlees is vooral afkomstig van het Texelse lam en de Zeeuwse Saeftingher. En je proeft het verschil. Het vlees van de lammetjes uit de kustprovincies heeft een niet te evenaren karakteristieke smaak. Vers lamsvlees heeft niet veel nodig, je kunt het naturel bereiden maar je kunt er ook heel goed kruiden bij doen. Kruiden die goed met het lamsvlees combineren zijn: tijm, marjolein, munt en oregano. Lees het hele artikel ‘Lamsvlees’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Gehakt met witte bonen
Met aardappelen,gehakt,witte bonen in tomatensaus
- Lange vingers met slagroom
Met lange vingers,slagroom,vanillesuiker
- Spinazie en bessen smoothie
Met sinaassappelsap,bessen,bladspinazie
- Courgette schotel
Met courgettes,tomatenpuree,ui
- Zelfgemaakte mayonnaise
Met eigeel,azijn,zonnebloemolie
- Zelfgemaakte Chinees Tjap Tjoy
Met bami- nasi groentepakket,kipfilet,rijst
- Pruimen hapjes
Met gedroogde pruimen,baco
- Zemmelknödel
Met witbrood,melk,ui
- Eenvoudige babi pangang
Met fricandeau,ketjap,tomatenketchup
- Nederlandse Chinese tomatensoep
Met tomatensap,kippenbouillon,soepgroente
| - Pastaschotel met vis en kerriesaus
Met schol,pasta,kerriesaus
- Kruidenboter met de quick chef
Met boter,knoflook,peterselie
- Ham-prei salade
Met ham,prei,ei
- Eiersalade met de quick chef
Met eieren,mosterd,mayonaise
- Turkse Linzensoep
Met rode linzen,aardappelen,ui
- Bolognese lasagne
Met lasagnebladen,Italiaanse roerbakgroente,rundergehakt
- Shoarma met rijst
Met shoarmavlees,rijst,ijsbergsla
- Opgeklopte koffie
Met melk,oploskoffie,suiker
- Stampot zoute bonen
Met zoute bonen,aardappele
- Turkse cacik (tzatziki)
Met yoghurt,komkommer,knoflook
|
|
| |