Culinaire Nieuwsbrief editie 18/2013   
« Terug naar het overzicht
Brood, daar zit wat in
Het assortiment broden wordt ieder jaar meer uitgebreid met nieuwe broodsoorten. Je kunt niet alleen kiezen uit wit, bruin of volkoren. Er is ook keuze in brood met minder zout of minder koolhydraten. Aan de kleur kun je overigens vaak niet eens zien of het een echt volkorenbrood betreft. Volkorenbrood hoeft namelijk niet per se donkerbruin van kleur te zijn, er zijn ook lichte volkorenbroden. Veel bakkers hebben voor het gemak er het 100 % Volkoren kenmerk aan gegeven, zodat je zeker weet of het een volkoren product betreft. Hoe gezond is nu eigenlijk volkorenbrood?
Lees het hele artikel ‘Brood, daar zit wat in’


Verse kruiden: bieslook en peterselie
Kruiden horen nu echt in de lente- en zomersalades. Vanaf mei kun je dan ook weer verse kruiden kopen. Bieslook is een kruidensoort die nu heerlijk smaakt in verschillende gerechten. Het kruid heeft een verfijnde uiensmaak en is dan ook familie van de ui, prei en knoflook. Peterselie is rijk aan vitamine C. Er is platte en krulpeterselie. Peterselie heeft een frisse, pittige smaak. Beide kruidensoorten kun je los in een bakje kopen of in een potje als plantje.
Lees het hele artikel ‘Verse kruiden: bieslook en peterselie’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden