Culinaire Nieuwsbrief editie 16/2013   
« Terug naar het overzicht
Spinazie en de gezondheid
Spinazie is een gezonde groente en je kunt het met een gerust hart eten als je het volgende in acht neemt. Je mag restjes spinazie opwarmen als je de restjes van een eerste bereiding snel laat afkoelen en bewaart in de koelkast bij een temperatuur tussen 4 en 7 graden Celsius. Op deze manier krijgen bacteriën die verantwoordelijk zijn om de schadelijke stof nitriet aan te maken, minder kans om te groeien. Bewaar de restjes spinazie niet langer dan 2 dagen en geef opgewarmde spinazie niet aan kinderen onder de 6 maanden. Je mag de spinazie ook invriezen.
Lees het hele artikel ‘Spinazie en de gezondheid’


Karbonade (van het varken)
Als we het hebben over karbonade, bedoelen we in de meeste gevallen het vlees van een varken. Er is ook karbonade van lam of kalf. Vaak wordt de karbonade dan aangeduid als kotelet, maar met een kotelet kan ook gewoon een varkenskarbonade bedoeld worden. Een karbonade is een klein stukje vlees van de rug. Het vlees voor karbonade bevindt zich over de hele rug van het varken, de zogenaamde karbonadestreng. Er zijn verschillende soorten karbonade en het onderscheid zit hem in het gedeelte van de rug waar het vlees vandaan komt.
Lees het hele artikel ‘Karbonade (van het varken)’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2020 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden