Culinaire Nieuwsbrief editie 15/2013   
« Terug naar het overzicht
Uien
De ui is niet meer weg te denken uit de keuken. Je kunt de ui als groente en als smaakmaker gebruiken. Er zijn veel soorten. De meest bekende is de gele ui, maar er zijn ook rode en zoete uien en kleine uien, zoals de sjalot. Uien zijn heel gezond. Ze bevatten een stofje genaamd quercetine. Dit stofje beschermt tegen hart- en vaatziekten. Ook zit het bolgewas vol bioactieve stoffen die goed zijn voor de weerstand. Je kunt uien op zoveel manieren toepassen, dat het onmogelijk is hiervan een korte beschrijving te geven. Maar het is wel leuk om even in de geschiedenis van de ui te duiken.
Lees het hele artikel ‘Uien’


Gember
Gember is een smaakmaker, die veel voor hartige gerechten wordt gebruikt in de Aziatische keuken en vooral in zoete gerechten in de Westerse keuken. De smaak is scherp en je kunt het omschrijven als kruidig en citroenachtig. Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant met de botanische naam Zingiber officinale. Je kunt gember vers en gedroogd kopen, of in poedervorm, gekonfijt, op siroop of fijngesneden (in azijn). Verse gember heeft een sterkere smaak dan gedroogde of gemalen gember.
Lees het hele artikel ‘Gember’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden