Culinaire Nieuwsbrief editie 14/2013   
« Terug naar het overzicht
Ontbijttips
Maak tijd voor het ontbijt. Een goed ontbijt zorgt voor veel energie en een goed begin van de dag. Als je de avond ervoor de ontbijttafel dekt, heb je wat meer tijd om te ontbijten. Zet de spulletjes die uit de koelkast komen alvast in een plastic mandje die je in één keer op tafel zet. Kinderen zouden zonder ontbijt de deur niet uit moeten. Je moet natuurlijk wel het goede voorbeeld geven en ook deelnemen aan het ontbijt. Kinderen die niet ontbijten, hebben meer kans op overgewicht en zijn minder geconcentreerd op school volgens het Voedingcentrum.
Lees het hele artikel ‘Ontbijttips’


Kalfsvlees uit Nederland
In het voorjaar is vooral het jonge vlees in trek. Dat heeft natuurlijk te maken met de natuur. In het voorjaar worden de kalfjes en de lammetjes geboren. Het jonge vlees laat zich makkelijk en snel bereiden. En ook dat past helemaal in de sfeer van de lente. Want wie wil er nu nog lang in de keuken staan als het buiten steeds langer beter vertoeven is? Kalfsvlees is een vleessoort dat hoort bij de lente. Het vlees is zacht en mals. Het heeft een fijne smaak en een zeer laag vetgehalte. Het Nederlandse kalfsvlees wordt streng gecontroleerd en moet voldoen aan hoge eisen.
Lees het hele artikel ‘Kalfsvlees uit Nederland’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden