Culinaire Nieuwsbrief editie 12/2013   
« Terug naar het overzicht
Lente producten
Vroeger kon je niets anders krijgen dan de groenten en vlees van het seizoen. Er was niets anders. Tegenwoordig kun je dankzij de export veel producten het hele jaar door krijgen. De tijden zijn veranderd, maar toch zijn er nog steeds producten die bij een bepaald seizoen horen. Vanaf 21 maart begint de lente. Het voorjaar kan erg grillig zijn. Niet voor niets zijn er de gezegden: maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Ook ons eetgedrag verandert als het nieuwe seizoen begint. De zware winterse maaltijden maken langzaamaan plaats voor lichtere voeding.
Lees het hele artikel ‘Lente producten’


Welk ei kies jij?
Nu Pasen voor de deur staat en het ei weer flink in de belangstelling staat, is het aardig om te weten welke eieren er nu zoal te koop zijn. Want zeg nu eerlijk, weet u precies het verschil tussen een scharrelei, biologisch ei en de vrije uitloop ei? Het is een misverstand te denken dat scharreleieren afkomstig zijn van kippen die vrij in de buitenlucht rond trippelen. Scharrelkippen lopen dan wel rond in stallen waarin ze zich vrij kunnen bewegen, maar ze komen niet buiten. Biologische kippen daarentegen wel. Ze leven in de buitenlucht en krijgen biologisch voer.
Lees het hele artikel ‘Welk ei kies jij?’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden