Culinaire Nieuwsbrief editie 11/2013   
« Terug naar het overzicht
Knakworsten
Er gaat niets boven de knakworst van de slager. Een goede knakworst hoort te knakken als je hem doorbreekt of er een hap van neemt. Daar komt ook oorspronkelijk de naam vandaan. Het knakkende geluid wordt veroorzaakt door de spanning die op de darm staat vanwege de in de worst aanwezige hoeveelheid warm vet. De knakworsten uit het conservenblik of pot zijn slapper. Daarom hoor je de knak niet. Natuurlijk voldoen voor de lekkere trek ook de knakworsten uit de supermarkt. Maar om het onderscheid te proeven, zou je eigenlijk eens een verse bij de slager moeten halen.
Lees het hele artikel ‘Knakworsten’


Cornedbeef
Cornedbeef is ingeblikt vlees. Het vlees is afkomstig van het rund. Om het vlees langer houdbaar te maken, werd het in stukken in grote potten bewaard en bedekt met grove korrels steenzout. Corned verwijst naar het zout. Corn betekent: kleine, harde korrel. Met ruw zout is het mogelijk meer vocht te ontrekken aan het vlees. Dit maakt het vlees minder ontvankelijk voor bacteriën. Oorspronkelijk komt de cornedbeef uit Ierland, maar het zou ook een Joods gerecht zijn. Het ruwe zout onttrekt namelijk naast vocht ook bloed aan het vlees. Dat maakt het vlees koosjer.
Lees het hele artikel ‘Cornedbeef’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden